Főoldal » Agykontroll » Pohár víz technika

Pohár víz technika

A pohár víz agykontroll technika segítségünkre lehet a jó döntések meghozatalában. Olykor megtorpanunk egy döntési szituáció előtt, pro és kontra érveket sorakoztatunk fel és végül félve hozzuk meg vagy az egyik, vagy a másik döntést, nem tudva, hogy az-e a helyes. Agyunk egy része tudja, hogy mit akarunk, mi a lehető legjobb számunkra, de ezt nem mindig tudja velünk úgy tudatni, hogy azt meg is értsük. Nem verbális jelekkel hozza egyértelműen a tudomásunkra, hogy ezt vagy azt tegyük, hanem jeleket küld felénk és bízik benne, hogy e jeleket megkapjuk és megértjük.

A pohár víz technika abban segít, hogy tudjuk mikor keressük a jeleket és esélyt ad arra, hogy megértsük mire vonatkoznak.

 

A módszer a következő:

Este, lefekvés előtt kezembe veszek egy pohár vizet. Leülök az ágy szélére, felfele nézek, közben lassan lehunyom a szemem és mély levegőt veszek. Megiszom a pohár víz felét, miközben a következőt mondom magamban „Ennyit kell tennem, hogy megoldást találjak ara a problémámra, ami foglalkoztat” és a kérdéses dologra gondolok. Ezt követően leteszem a poharat (javaslom nyitott szemmel) az ágy mellé és elalszom.

Reggel, mikor felébredek, felülök az ágyon, ismét kezembe veszem a pohár vizet és ugyanazzal a módszerrel megiszom a másik felét.

A kérdéses dologra vonatkozóan egy napon belül meglelem a választ. Egész nap nincs más dolgom, mint figyelnem kell a jeleket. Mindenféle jelet. Egy szót, egy zeneszám szövegét, egy színt, egy gondolatot, bármit, egészen addig, amíg nem jön egy „Áhá élmény”. Az „Áhá élmény” az a pillanat, amikor egyszer csak ráébredsz a válaszra. Amikor megérkezik a jel, amit vártál és egyszerűen tiszta lesz minden, teljesen egyértelművé válik, hogy mit kell tenned.

 

Miért működik a módszer?

Nagyon egyszerű a válasz. Ivás közben agyunk nagyon figyel. Koncentrál számos dologra, például, hogy ne nyeljünk mellé. Ebben a pillanatban különösen fogékony állapotban van, így sokkal inkább képes koncentrálni az éppen feltett kérdésre is. Ezt követően elalszol. Alvás közben is működik az agy, sőt sokkal inkább ráér gondolkodni, így a közvetlenül ezen állapot előtt feltett kérdéssel kapcsolatban előhívja minden tudását.

Hallottad már azt a mondást, hogy „Aludjunk rá egyet!”? Van benne valami.

Másnap az éjszaka során összegyűjtött tudásból megszületett eredményt, a döntést agyad közli veled, csak fogékonynak kell lenned az általa küldött jelre és te az leszel, hisz tudod, hogy aznap kapod meg. Fontos, hogy ne keresd a választ. Nyugodj meg, agyad a megfelelő irányba fogja terelni figyelmed és átélheted az „Áhá élményt”.

 

A hozzászólások közé írjatok példákat, hogy Ti milyen sikereket éltetek át a pohár víz technika segítségével!

 

Egy hozzászólás

 1. Sziasztok!

  Én már többször alkalmaztam ezt a módszert, mert ledöbbentő, hogy milyen hatásos.
  Tegnap este is feltettem egy kérdést. A kérdésemre igent vagy nemet vártam.
  Reggel felkeltem, megittam a víz másik felét és kimentem a konyhába meg a wc re.
  Amikor visszajöttem a szobámba jött egy olyan érzésem, hogy kapcsoljam be a tvt.
  Jó, gondoltam magamban, ha ezt érzem, akkor be kell kapcsolni.(Pedig még aludni szerettem volna egy kicsit.) “Véletlenül” pont olyan jelenet volt benne, hogy a feleség azt mondja a férjének idézem: “A válasz nem. Most már tudod, ugye?” :)))

Válasz