Főoldal » Építő gondolatok » Külső környezet

Külső környezet

kulso kornyezet

Élettér, környezet, amelyben élünk. Külső tényezők, hatások, amelyek befolyásolják életünket, viszont mi nem módosíthatjuk, változtathatjuk meg őket. Nem irányíthatunk mindent, van, amihez nekünk kell igazodnunk. Nem befolyásolhatjuk az időjárást, a születést vagy az elmúlást, a közösség értékeit, más emberek tetteit, vagy a múltat, a saját vagy akár az egész világ történelmét.

Mi csupán saját viselkedésünket, hozzáállásunkat, érzelmeinket igazíthatjuk e tényezőkhöz. E döntés van a mi kezünkben, e döntés, mely meghatározhatja életünket, jellemünket, a saját és környezetünk boldogságát.

Nem befolyásolhatjuk az időjárást. Délelőtt gyönyörű napsütéses az idő, délután pedig leszakad az ég és kellemes nyári zápor kopog az ablakon. Nem örülünk az esőnek? Miért nem? Ha bosszankodunk miatta, akkor is esni fog. Nem változtathatunk rajta. Amin módosíthatunk az a mi saját hozzáállásunk. Ha esik az eső örüljünk neki! Nézzük a vízcseppek dinamikus táncát a járdaszegélyen, hallgassuk a megnyugtató, ritmusos esőhangot az ablakunkon, gyönyörködjünk a növények, a föld, a táj felfrissülésében, vegyünk mély lélegzeteket, élvezzük a friss, hűvös levegő illatát. Örüljünk az esőnek. Legyünk rugalmasak, változtassunk terveinken, strand helyett társasozzunk a családdal, vagy kezdjük el fellapozni azt a könyvet, amely olvasását már hónapok óta halogatjuk. Mi értelme van zsörtölődni és morogni a rossz idő miatt, miért nem nézzük más szemmel a világot és tanulunk meg gyönyörködni a csodában és élvezni az életet.

Kapcsolódó gondolat: Ne félj a vihartól, inkább tanulj meg táncolni az esőben

Válasz