Főoldal » Agykontroll » Köszönet lista

Köszönet lista

Hála

Vegyél elő egy lapot, és írd össze azokat a dolgokat, amelyek jelenleg boldoggá teszik az életed, azon dolgokat, melyekért hálás vagy!

Miközben elkészíted ezt a listát energiáid és gondolataid pozitív dolgokra kezdenek el fókuszálni, átjár téged a hála érzése, így tudod leghatékonyabban „elűzni” azokat a gondolataidat, amelyek problémáidra irányultak. A hála érzése nagyon intenzív és segít abban, hogy életedben más olyan dolgokat is bevonzz, amelyek hasonló érzéseket keltenek benned, így ez egy remek módja a bőség bevonzásához.

A Vonzás törvénye értelmében, bármire is gondolunk, azt bevonzzuk életünkbe. Így ha gyakran olvassuk a „hála listánkat” és közben végig gondoljuk, hogy miért vagyunk hálásak, miért mondunk nap, mint nap köszönetet, akkor azokból a dolgokból, melyektől jól érezzük magunkat még több lesz az életünkben. Így egyre több olyan dolog fog téged körülvenni, amiért hálás lehetsz. Ennyire egyszerű.

 

„Az utcán találtam egy követ. Csak ültem, szorongattam a követ. Aztán a zsebembe csúsztattam, és azt mondtam: „ezután minden alkalommal, ha megfogom ezt a követ, valami olyanra gondolok, amiért hálás lehetek”. Így minden reggel, amikor felkelek, felkapom az asztalról, a zsebembe teszem, és átgondolom azokat a dolgokat, amikért hálás vagyok. Este pedig? Kiürítem a zsebem, és újra ott a kő. Különböző események történtek a kővel. Csodálatos dolgok.

Van egy dél-afrikai barátom. Látta, hogy leejtem a követ. Megkérdezte, hogy mi az. Elmagyaráztam neki, és akkor hálakőnek neveztem el.

Két héttel később kaptam egy e-mailt Dél-Afrikából. Azt írta: „a fiam egy ritka betegségben haldoklik, a hepatitisz egy változata. Elküldenél nekem három hálakövet?”

Ezeket az utcán találtam, „persze, küldök” – válaszoltam.

Azt akartam, hogy a kövek különlegesek legyenek, így lementem a folyópartra, és kiválasztottam a megfelelő köveket, és elküldtem őket a barátomnak.

Négy vagy öt hónappal később újra kaptam egy e-mailt. Azt írta: „a fiam jobban van, csodálatos állapotban van”. Aztán azt írta: „tudnod kell valamit: hálakőként több mint ezer követ adtunk el, 10 dollárért darabját, és az összes pénzt adakozásra fordítottuk, köszönöm neked.””

Rhonda Byrne – The Secret (A Titok)

A Köszönet listán kívül igen hasznos Céjaink listájának elkészítése is.

Egy hozzászólás

  1. Én azt gondolom, hogy akkor tudok egy célt elérni, ha adok. Ez lehet akármilyen csekélység, csak az a lényeg, hogy teljes szívből, szeretettel történjen. Egy ideje én minden szerettemnek egyesével, minden nap áldást küldök. Ha valakivel az adott napon konfliktusom volt, annak is. Állítom, hogy működik. Másnap már az előző napi konfliktusnak nyoma sincs. Hálás vagyok azért, mert ezekkel a dolgokkal megismerkedtem. Egy új világ nyílt meg előttem.

Válasz