Főoldal » Agykontroll » Gondolat nagytakarítás

Gondolat nagytakarítás

 

A gondolat nagytakarítás lényege a negatív jellegű szavak és gondolatok használatának elhagyása, illetve azok lecserélése pozitív kifejezésekre. E módszerrel a problémák helyett a célokra, a megoldásokra irányíthatjuk figyelmünket. Ha minden gondolatokunkat a pozitív dolgokra, a céljainkra, a vágyainkra fókuszáljuk, akkor a vonzás törvénye értelmében bevonzunk ezen eseményeket életünkbe.

 

Írok néhány ötletet, hogy a kerülendő kifejezéseket mire érdemes kicserélni:

Megőrülök!                 -           Egy mély levegő és megnyugszom.

Nem fog sikerülni.     -           Bele fogok jönni.

Nem találom.             -           Mindjárt megtalálom, mindjárt meglesz.

Nem emlékszem.       -           Rögtön eszembe jut.

Ez rémes volt.             -           Ez nem volt túl jó. Egyre jobb lesz.

(A hozzászólásokhoz kérlek, Ti is írjatok ötleteket, hogy nálatok mely kifejezések működtek!)

 

A gondolat nagytakarítás hosszú folyamat, így – főleg kezdetben – gyakran arra eszmélünk, hogy negatív kifejezést használunk. Ha ezt felismerjük, két dolgot tehetünk, használhatjuk a „Töröl, Töröl” kifejezést, vagy az „Óóóó” hangot, mellyel semlegesítjük a kerülendő szavakat, majd kicserélhetjük azt egy pozitív, megoldásra irányuló mondatra.

Egy hozzászólás

  1. Azt gondolom, hogy minden negatív gondolat felmerülése, illetve felismerése esetén jó, ha egy nagy levegő vételét követően fordítjuk pozitívra azt a bizonyos gondolatot, ezzel mintegy a tudatunknak jelezve. Így a rossz gondolat esetében automatikus lesz a felismerés is.

Válasz