Főoldal » Agykontroll » Fejfájás kontroll

Fejfájás kontroll

Fejfájás kontorll

A fejfájások kb. 90%-ának hátterében nem szervi ok, hanem feszültség van. A feszültség miatt kialakuló fejfájásokat a következő módszerrel lehet megszüntetni gyógyszerek alkalmazása nélkül. A hatékonyság kedvéért a fejfájás kezdetén érdemes a módszert használni, hogy még csírájában szüntessük meg a fájdalmat.

Alfa állapotban azonosítom a problémát, elmondom magamnak, hogy mit érzek és azt is, hogy ez így nekem nem jó és hogy szeretnék ezen változtatni. Valahogy így: „Fejfájásom van, fejfájást érzek. Nem akarom, hogy fájjon a fejem, nem akarom ezt érezni. Azt akarom, hogy jól és tökéletesen egészségesnek érezzem magam, jobban, mint korábban.”

Majd mielőtt kijövök szintemről azt mondom: „Most 1-től 5-ig számolok, öthöz érve kinyitom szemem, jól és tökéletesen egészségesnek érzem majd magam, jobban, mint korábban. Fejfájásom elmúlt, vidám vagyok és energikus. És ez így van.” Ezt megerősíthetem miután 3-hoz értem a számolásban, hogy még biztosabb legyen a végeredmény.

Migrénes fejfájások esetében is alkalmazható a módszer. Ez esetben egymás után többször is (5 perces szünetekkel) el kell végezned a fenti módszert, egészen addig, amíg teljesen el nem múlt a fájdalom. Egy idő után azt tapasztalhatod, hogy már elegendő egyszer lemenni szintedre, hogy teljesen elmulaszd a fájdalmat, illetve ritkábban fog rád törni a migrén.

 

Ti szoktátok használni ezt az agykontroll módszert? Sikereiteket írjátok a hozzászólások közé!

 

A tartós fájdalmak elmulasztásáról itt találsz olvasnivalót.

A fájdalomról magáról itt találsz egy tanulságos idézetet.

A gyógyítást elősegítő meditációt pedig itt hallgathatod meg.

Válasz