Főoldal » Egészséges életmód » Étrendünk árulkodik rólunk

Étrendünk árulkodik rólunk

Étrend
Az általunk elfogyasztott ételek, italok árulkodnak rólunk.

„Az vagy, amit megeszel.”

Választott ételeink a jelenlegi értékrendünkről árulkodnak, mely változása étrendünkben is tükröződik.

Amikor egészségünk számunkra fontosabbá válik, mint korábban, áttérhetünk egy tudatosabb étrendre, jobban odafigyelhetünk arra, hogy mit eszünk és mit nem. Az ételek megválasztásánál már nem csak az íz dominál, hanem a bennük rejlő tápérték, vitamin és egyéb értékes összetevő. Ilyenkor lecsökkenthetjük, vagy teljesen kiiktathatjuk életünkből a dohányzást, alkoholfogyasztást és egyéb korábbi káros szenvedélyünket. (Tápanyag táblázat)

Esetleg valamely betegség, vagy annak gyanúja miatt figyelhetünk különösen oda, hogy ételeink mennyi szénhidrátot, zsírt tartalmaznak, bevisszük-e szervezetünkbe a szükséges fehérjét vagy vitamint. E betegségünk kezelésére megfelelő gyógyteákat és egyéb természetes ételeket, italokat alakíthatunk minden napjaink fontos részévé. (Gyógynövény abc, Gyógyteák elkészítése)

Nem ritka, hogy vallási okokból, vagy egyszerűen csak az állatok mérhetetlen tisztelete és védelme érdekében úgy dönthetünk, hogy lemondunk az állati eredetű ételekről és vegetáriánus életmódot választunk. Vagy életünkben valamilyen rendszer mellett böjt időszakokat tarthatunk. (Vegetáriánus receptek)

Esetleg alakunk változtatása céljából módosíthatunk étkezési szokásainkon. Nem csak arra figyelhetünk oda, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy mit mikor fogyasztunk el, napunk mely szakaszában és azt milyen mennyiségben tesszük. (Fogyókúrás receptek)

 

Számos oka lehet étkezési szokásaink kialakulásának, viszont azok változása mögött komoly döntések, elhatározások állnak.

A tudatos változásokban nagy segítséget jelent a szokáskontroll alkalmazása, mely egy hónap leforgása alatt lehetővé tesz egy új szokás, akár egy számunkra újfajta étrend elsajátítását.

Válasz