Főoldal » Agykontroll » Elmetükre technika

Elmetükre technika

 

Az elmetükre technikát akkor használjuk, amikor egy konkrétan megfogalmazott célt akarunk elérni.

Ezt az agykontroll technikát alfa állapotban alkalmazzuk. Szintünkön elképzeljük a jelenlegi helyzetet, a problémát egy fekete keretes tükörben. Pár percig elemezzük ezt a képet, majd kicsit arrébb toljuk a tükröt képzeletbeli képernyőnkön és megjelenítjük az elérni kívánt állapotot egy új, fehér keretes tükörben. A tükörben azt az állapotot látjuk, amikor már sikerült elérni célunkat. Éljük bele magunkat a jelenetbe, gondoljuk tovább, miket teszünk, miket érzünk most, hogy már elértük kitűzött célunkat. Próbáljuk minden érzékszervünket bevonni. Alaposan vizsgáljuk meg, hogy mit látunk, mit hallunk, hogy beszélünk másokkal, mit érzünk. Jelenítsünk meg rövid történeketeket, melyek a cél elérését követően zajlanak. Ha például sok pénz keresése a cél, akkor játszunk el a gondolattal, hogy mire költjük ezt a pénzt, képzeljük el, ahogy épp megvesszük a számunka szükséges dolgokat és már birtokoljuk azokat. Milyen érzés? Csak pozitív gondolatokra fókuszáljunk, miben lett jobb az életünk és környezetünk élete enne hatására.

A programozások során többé már ne jelenítsük meg a fekete keretes tükröt, erre csak az első alkalommal volt szükség. Innentől már csak a fehér keretes tükörre összpontosítsunk, csak arra az állapotra koncentráljunk, amikor már elértük kitűzött célunkat.

Még egy gondolat, a programozás végén mindig tegyük hozzá, hogy „Az történjen, ami mindenki számára a legjobb.” Hisz ha teljes átéléssel használjuk a technikát a programozott cél valóra válik, de nem tudhatjuk, hogy később visszanézve ne kívánnánk-e azt, hogy bárcsak mégse sikerült volna ezt akkor elérnünk. Ha ezt a mondatot hozzátesszük, akkor csak azon céljaink fognak valóra válni, amelyek valóban javunkat szolgálják, és előre visznek minket utunkon.

Az Elmetükre technikát akkor használhatjuk igazán eredményesen, ha él bennünk a Vágy, Hit és Elvárás a kitűzött céllal kapcsolatban.

 

Válasz