Főoldal » Tag Archives: vizualizációs gyakorlat

Tag Archives: vizualizációs gyakorlat

Kaméleon effektus

kameleon_effektus

Ha valakit felcímkézünk, valakinek elmondjuk, hogy véleményünk szerint ő milyen, még ha az nem is teljesen igaz, akkor is egy idő után ő elhiszi ezt magáról, és valóban olyanná válik. Ha például egy szerettünk olykor elfelejt dolgokat és mi minden alkalommal elmondjuk neki, hogy milyen feledékeny, hogy mindig ez történik, hogy képtelen bármit is megjegyezni, akkor egy idő után már ... Olvasd tovább »

Ne korlátozd magad!

korlatok_3

A következő feladatban ismét lehtőséged nyílik, hogy kiléphess korlátaid közül. Légy nyitott a lehetőségekre és ne ragadj le az evidensnek vélt megoldásnál, mert gyakran nem az a célra vezető. A feladat a következő: A fenti alkakzatot oszd el 4 egyenlő részre. A 4 rész alakja és mérete azonos legyen. Sikerül 4 részre osztani? Nem is olyan egyszerű, igaz?     ... Olvasd tovább »

Színes jobb agyféltekés festés

elmetükre színes jobb agyféltekés festés

Mitől jobb agyféltekés festés? Hogyan működik ez a mentális folyamat? A színes képek festése során a jobb agyféltekénk mellett a bal agyféltekénk is aktívan kiveszi a részét a „munkából”. Az, hogy egy adott kép hogy sikerül azon múlik, hogy a két agyfélteke tud-e együtt dolgozni a megfelelő feladatfelosztásban. Ennek oka, hogy agyféltekéink igen különböző módon viszonyulnak a színekhez. Olvasd tovább »

Fektetett nyolcasok

Fektetett nyolcasok

A fektetett nyolcasok rajzolása segíti a jobb és a bal agyfélteke közös munkáját. Segít a bal agyfélteke dominanciájának kismértékű lecsökkentésében, hogy ezáltal teret kaphasson a sokaknál „elnyomottabb” szerepet betöltő jobb agyfélteke. Ez a könnyű kis gyakorlat segít egy kreatívabb, intuitívabb állapotba kerülni. Olvasd tovább »