Főoldal » Tag Archives: különleges művek

Tag Archives: különleges művek

Varázslatos forgótárcsás képek

Varázslatos forgótárcsás képek

Mihail Sadovnikov, orosz fazekas művész a kerámia tárgyak készítéséhez használt forgótárcsában többet látott a rendeltetés szerű használatánál és általa megalkotta, ezen varázslatos műveket. A jobb agyféltekénk felel a kreativitásért, a művészetért, általa születhetnek ilyen, és ehhez hasonló művek. “A kreativitás azt jelenti, hogy felfedezel, kísérletezel, fejlődsz, kockázatokat vállalsz, megszeged a szabályokat, hibázol és mindezt élvezettel teszed.” Mary Lou Cook Olvasd tovább »

Színes jobb agyféltekés festés

elmetükre színes jobb agyféltekés festés

Mitől jobb agyféltekés festés? Hogyan működik ez a mentális folyamat? A színes képek festése során a jobb agyféltekénk mellett a bal agyféltekénk is aktívan kiveszi a részét a „munkából”. Az, hogy egy adott kép hogy sikerül azon múlik, hogy a két agyfélteke tud-e együtt dolgozni a megfelelő feladatfelosztásban. Ennek oka, hogy agyféltekéink igen különböző módon viszonyulnak a színekhez. Olvasd tovább »

Borospohár zenemű

Borospohár zenemű

Jobb agyféltekénk felel a kreativitásért és a muzikalitásért is. Bármilyen eszköz segítségével alkothatunk csodás dallamokat, zeneszámokat, csupán engednünk kell képzeletünket szárnyalni. Olvasd tovább »