Főoldal » Tag Archives: kreativitás

Tag Archives: kreativitás

Ne korlátozd magad!

korlatok_3

A következő feladatban ismét lehtőséged nyílik, hogy kiléphess korlátaid közül. Légy nyitott a lehetőségekre és ne ragadj le az evidensnek vélt megoldásnál, mert gyakran nem az a célra vezető. A feladat a következő: A fenti alkakzatot oszd el 4 egyenlő részre. A 4 rész alakja és mérete azonos legyen. Sikerül 4 részre osztani? Nem is olyan egyszerű, igaz?     ... Olvasd tovább »

Színes jobb agyféltekés festés

elmetükre színes jobb agyféltekés festés

Mitől jobb agyféltekés festés? Hogyan működik ez a mentális folyamat? A színes képek festése során a jobb agyféltekénk mellett a bal agyféltekénk is aktívan kiveszi a részét a „munkából”. Az, hogy egy adott kép hogy sikerül azon múlik, hogy a két agyfélteke tud-e együtt dolgozni a megfelelő feladatfelosztásban. Ennek oka, hogy agyféltekéink igen különböző módon viszonyulnak a színekhez. Olvasd tovább »

Festés nem hagyományos módon

Festés nem hagyományos módon

A kreativitás, a képzelőerő határtalan. Jobb agyféltekénk felel művészhajlamainkért, kreativitásunkért képzeleteinkért. A művészetben az a csodálatos, hogy minden egyes művész, minden egyes mű egyedi. A képzelet szabadon szárnyalhat és ilyen, illetve ehhez hasonló csodákat alkothat. Olvasd tovább »