Főoldal » Tag Archives: jobb agyfélteke

Tag Archives: jobb agyfélteke

Varázslatos forgótárcsás képek

Varázslatos forgótárcsás képek

Mihail Sadovnikov, orosz fazekas művész a kerámia tárgyak készítéséhez használt forgótárcsában többet látott a rendeltetés szerű használatánál és általa megalkotta, ezen varázslatos műveket. A jobb agyféltekénk felel a kreativitásért, a művészetért, általa születhetnek ilyen, és ehhez hasonló művek. “A kreativitás azt jelenti, hogy felfedezel, kísérletezel, fejlődsz, kockázatokat vállalsz, megszeged a szabályokat, hibázol és mindezt élvezettel teszed.” Mary Lou Cook Olvasd tovább »

Színes jobb agyféltekés festés

elmetükre színes jobb agyféltekés festés

Mitől jobb agyféltekés festés? Hogyan működik ez a mentális folyamat? A színes képek festése során a jobb agyféltekénk mellett a bal agyféltekénk is aktívan kiveszi a részét a „munkából”. Az, hogy egy adott kép hogy sikerül azon múlik, hogy a két agyfélteke tud-e együtt dolgozni a megfelelő feladatfelosztásban. Ennek oka, hogy agyféltekéink igen különböző módon viszonyulnak a színekhez. Olvasd tovább »

Festés nem hagyományos módon

Festés nem hagyományos módon

A kreativitás, a képzelőerő határtalan. Jobb agyféltekénk felel művészhajlamainkért, kreativitásunkért képzeleteinkért. A művészetben az a csodálatos, hogy minden egyes művész, minden egyes mű egyedi. A képzelet szabadon szárnyalhat és ilyen, illetve ehhez hasonló csodákat alkothat. Olvasd tovább »

Fektetett nyolcasok

Fektetett nyolcasok

A fektetett nyolcasok rajzolása segíti a jobb és a bal agyfélteke közös munkáját. Segít a bal agyfélteke dominanciájának kismértékű lecsökkentésében, hogy ezáltal teret kaphasson a sokaknál „elnyomottabb” szerepet betöltő jobb agyfélteke. Ez a könnyű kis gyakorlat segít egy kreatívabb, intuitívabb állapotba kerülni. Olvasd tovább »

Borospohár zenemű

Borospohár zenemű

Jobb agyféltekénk felel a kreativitásért és a muzikalitásért is. Bármilyen eszköz segítségével alkothatunk csodás dallamokat, zeneszámokat, csupán engednünk kell képzeletünket szárnyalni. Olvasd tovább »

Agytélteke teszt a színekkel

Agyfélteke teszt

Mit tapasztalsz? Könnyedén sikerül kimondanod a szavak színét? A jobb agyféltekéd megpróbálja, de a bal a szavak kiolvasását erőlteti. A jobb és bal agyféltekéről itt olvashatsz részleteket. További tesztek: teszt a forgás iránnyal teszt a fektett nyolcasokkal Olvasd tovább »