Főoldal » Tag Archives: intuíció

Tag Archives: intuíció

Színes jobb agyféltekés festés

elmetükre színes jobb agyféltekés festés

Mitől jobb agyféltekés festés? Hogyan működik ez a mentális folyamat? A színes képek festése során a jobb agyféltekénk mellett a bal agyféltekénk is aktívan kiveszi a részét a „munkából”. Az, hogy egy adott kép hogy sikerül azon múlik, hogy a két agyfélteke tud-e együtt dolgozni a megfelelő feladatfelosztásban. Ennek oka, hogy agyféltekéink igen különböző módon viszonyulnak a színekhez. Olvasd tovább »

Jobb és Bal agyfélteke

Jobb  és bal agyfélteke

A bal agyfélteke objektív, racionális és logikus. Elemez minden beérkező információt, eltervezi és végrehajtja a problémamegoldás egyes lépéseit. Van időérzéke, tárgyilagos és kritikus. Ő felel a verbális kommunikációért, hisz itt található a beszédközpont, értelmezi a szavakat és számokat, és ezekkel mondatokat alkot. A jobb agyfélteke felelős a non-verbális kommunikációért, a szubjektív meglátásokért, kreatív, játékos és fantáziadús. Muzikális, felismeri a dallamokat, felel az éneklésért, zeneszerzésért. ... Olvasd tovább »

Agykontroll

A Stanfordi Egyetem kutatói szerint agyunknak átlagosan mindössze 2%-át használjuk ki. A Silva-féle agykontroll módszerei lehetőséget kínálnak ezen érték növelésére. Ezen tudományosan megalapozott, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszerek teszik lehetővé, hogy jóval hatékonyabban használjuk jelenlegi képességeinket és lényegesen sikeresebben oldjuk meg feladatainkat, problémáinkat.   A módszer alapját jelenti az a megállapítás, miszerint a mai ember alapjában „bal agyféltekéjű lény”. A jobb ... Olvasd tovább »