Főoldal » Tag Archives: döntés

Tag Archives: döntés

Bocsánatkérés

bocsanatkeres

Családok, barátságok, párkapcsolatok bomolhatnak fel, szakadhatnak szét egy-egy nézeteltérés vagy vita miatt, ha a felek nem tudják félretenni saját büszkeségüket. A legtöbb házastársi vita apró-cseprő dolgokról szól, a legtöbb apa-fia szópárbaj alapjai általában éveken át változatlanok, egy soha véget nem érő küzdelem… A viták kiindulása mindig ugyanaz, mindkét fél meg van győződve a maga igazáról. Ám ha mégis szeretjük a másikat – ... Olvasd tovább »

A pillanat

A pillanat

Életünk lehetőségek és döntések sorozatából áll. Minden egyes pillanat esély számunkra annak megragadására, kiélvezésére és a következő pillanat befolyásolására, megteremtésére. Olvasd tovább »

Motiváció

Motiváció

” Túlságosan leköt, hogy mi volt és hogy mi lesz. Van egy mondás. A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. … Ha van egy álmod, ne mondj le róla! … A lehetetlen nem létezik. … Az út az, ami boldoggá tesz, nem a végcél. … Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod majd, ... Olvasd tovább »

Nem kell látnod az összes lépcsőfokot, elég, ha megteszed az első lépést.

Lépcsőfok

  “Egy autó hasít az éjszakába, a fényszórók csak 100-200 méterre világítanak el, és mégis eljutsz Californiából New Yorkba, a sötéten át, mert neked csupán mindig a következő 200 métert kell látnod. Az élet így mutatkozik meg előttünk. Ha bízunk abban, hogy a következő 200 méter is megjelenik, és a következő 200 méter is megjelenik… akkor van haladás, az élet folyamatosan megmutatkozik előtted. És ... Olvasd tovább »

Agykontroll

A Stanfordi Egyetem kutatói szerint agyunknak átlagosan mindössze 2%-át használjuk ki. A Silva-féle agykontroll módszerei lehetőséget kínálnak ezen érték növelésére. Ezen tudományosan megalapozott, könnyen elsajátítható önfejlesztő módszerek teszik lehetővé, hogy jóval hatékonyabban használjuk jelenlegi képességeinket és lényegesen sikeresebben oldjuk meg feladatainkat, problémáinkat.   A módszer alapját jelenti az a megállapítás, miszerint a mai ember alapjában „bal agyféltekéjű lény”. A jobb ... Olvasd tovább »