Főoldal » Agykontroll » Céljaim listája

Céljaim listája

Céljaim

Nagyon fontos céljaink leírása.

Nap mind nap sok mindent szeretnénk, kisebb-nagyobb dolgokat, a legjobb parkolóhely megtalálásától elkezdve egészen az ötös lottó megnyeréséig. Nagyon sok olyan célunk van, amibe mélyen igazán még bele sem gondoltunk, csak valahol ott lebeg tudatunkban, hogy egyszer majd ezt meg azt mindenképp szeretném elérni.

Attól a pillanattól kezdve, hogy céljainkat összegyűjtjük és leírjuk, amolyan bakancslistát készítünk, ezen célok elérése feladattá válik számunkra. Nem is gondolnánk, hogy milyen ereje van annak, ha céljaink listáját nap mind nap végig olvassuk legalább egyszer, például a napunk elején, reggelizés közben. Olvasás közben elmélázunk rajta, elképzeljük, hogy milyen lenne életünk, ha már ezt vagy azt a célunkat elértük volna. Agyunk akarva-akaratlanul felfedezi napunk során azokat a lehetőségeket, melyek közelebb vihetnek minket a listán szereplő céljaink eléréséhez. Olyan helyzetek adódhatnak, melyek olyan történések sorozatát indíthatják el, amelyeket előre nem terveztünk meg és mégis valahogy egyszerűnek, egyértelműnek tűnnek számunkra és a végén elővehetjük ceruzánkat és kipipálhatjuk az egyes tételeket a listánkon.

Hihetetlennek tűnik, de valóban működik.

Az, hogy mely célodat mennyi idő alatt éred el, attól függ, hogy mennyire hiszel benne, hogy elérheted, mennyire vágysz rá és mennyire várod el, hogy sikerüljön. Erről további részleteket itt olvashatsz.

Az Elmetükre technika, illetve a Programozó mondatok használata is nagyban elősegíti céljaink elérését. A listáról válasszunk ki 3 célt, melyet elsőként szeretnénk elérni és használjuk e technikákat alfa állapotban!

A listakészítésen túl egy másik kiváló módszer céljaink összegyűjtésére, ha képeket használunk, és azokat rendezzük montázsba. Akár újságokból kivágott képekből ragasztunk egy montázst, akár a számítógépen készítjük el céljaink gyűjteményét az a lényeg, hogy az szem elé kerüljön, egy olyan helyre tegyük ki, ahol a nap legnagyobb részében látóterünkben van. Lehet a munkahelyi asztalunkon, vagy a nappalink falán, vagy akár a számítógépünk háttere is, a lényeg, hogy látóterünkben legyen. Nem kell ráfókuszálni, foglalkozhatunk bármivel, agyunk észleli és elraktározza az információt.

„Ismervén a Vonzás Törvényét, valóban alkalmazni szerettem volna az életemben. Így 1995-ben csináltam egy olyan „kívánságtáblát”, ahová azt tettem fel, amit el akartam érni. Vagy amit magamhoz akartam vonzani. Autót, karórát, álmaim társát, a képét egyszerűen feltettem erre a kívánságtáblára. Mindennap az irodában ülve ránéztem a táblára, és azt képzeltem, hogy tényleg birtokában vagyok mindezeknek. Készen álltunk a költözésre, az összes bútorunkat és dobozunkat raktárban helyeztük el. Akkoriban öt év leforgása alatt három filmet készítettem. Végül Californiában kötöttünk ki. Megvettem ezt a házat, és egy év alatt felújítottam. Aztán az összes cuccunkat elhozattuk, amit az öt évvel ezelőtti házunkból becsomagoltunk.

Egy reggel, fél nyolckor a kisfiam bejött a dolgozószobámba. Az egyik doboz, ami öt évig zárva volt, éppen a küszöbön álldogált. Fiam, Keaton ráült a dobozra, és dobolni kezdett rajta.

„Drágám, abbahagynád, dolgozom…” – kértem.

„Mi van a dobozban, apa?”

„A kívánságtáblám.”

„Az mi?”

„Ahová feltettem az összes célomat, kivágtam a képeket, és feltettem őket a táblára, azokat, amiket el szerettem volna érni az életben.”

Persze az öt és fél éves fiam nem értette a dolgot.

„Drágám, megmutatom inkább, úgy könnyebben megérted”– mondtam.

Felnyitottam a dobozt, és amikor kivettem a „kívánságtáblát”, ott volt rajta egy ház kivágott képe. Ezt vizualizáltam magamnak öt évvel korábban. És akkor mélységesen megrendültem, mert PONTOSAN abban a házban éltünk. Nem egy hasonló házban. Megvásároltam álmaim házát, felújítottam anélkül, hogy tudatára ébredtem volna. Néztem a képet, és sírni kezdtem. Megsemmisültem.

„Miért sírsz?”

„Drágám, végre megértettem, hogyan működik a Vonzás Törvénye. Megértettem a vizualizáció erejét. Megértettem mindent, amit olvastam, amit használtam, az egész életemet, azt, hogyan építettem fel a vállalatomat, és ez történt a házammal is. Megvettem az álmaim házát anélkül, hogy tudtam volna.” ”

Rhonda Byrne – The Secret (A Titok)

 

Válasz