Főoldal » Léleksimogató filmek » Az igenember

Az igenember

Gondoljunk bele, hogy nap mind nap hány lehetőség halad el mellettünk. A feléről azt sem gondolnánk, hogy lehetőség, pedig ha megragadnánk, általa más irányba mozdulna életünk. A józan eszünk, a belénk nevelt jó modor, a szociális morál, erkölcs, a logika, a mások által elvárt viselkedés, vagy egyszerűen csak a megszokás miatt meg sem fontoljuk, hogy igent mondjunk néhány ajánlatra, amelyet ha ezek ellenér valami oknál fogva mégiscsak megragadnánk, lehet, hogy egy teljesen új helyzetben, egy teljesen új – talán jobb – életben találnák magunkat.

Az igenember című film pontosan ezen tényen alapul, azzal a kérdéssel játszik el, hogy vajon mi történne akkor, ha egyszer csak hoznánk egy olyan döntést, hogy mától minden lehetőséget, ami velünk szembejön megragadunk. Nem mondunk többet nemet, még akkor sem, ha szívünk szerint azt tennénk. Nézzük meg mi lesz a vége. E módszer gyorsan és hatásosan segít a félelmeink, gátlásaink, megszokásaink által uralt életünkön változtatni és általa rengeteg új dolgot megtudhatunk sajátmagunkról is.

„A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.”

Természetesen ez a másik véglet, nem szabad átesni a ló túl oldalára sem, valahol az arany középutat kell megtalálni. Mégis e film megtekintése inspiráló, elgondolkodtató és igen hasznos lehet mindenki számára.

Az igenember (Yes Man)
- 2008-as színes, amerikai vígjáték
- 104 perc
- Részletes filmleírás

Javaslolt videó: Szeitz Kriszta – Mondj igent!

Válasz