Főoldal » Jobb agyfélteke » Jobb és Bal agyfélteke

Jobb és Bal agyfélteke

bal agyfélteke objektív, racionális és logikus. Elemez minden beérkező információt, eltervezi és végrehajtja a problémamegoldás egyes lépéseit. Van időérzéke, tárgyilagos és kritikus. Ő felel a verbális kommunikációért, hisz itt található a beszédközpont, értelmezi a szavakat és számokat, és ezekkel mondatokat alkot.

jobb agyfélteke felelős a non-verbális kommunikációért, a szubjektív meglátásokért, kreatív, játékos és fantáziadús. Muzikális, felismeri a dallamokat, felel az éneklésért, zeneszerzésért. Jó a térlátása, felismeri a színeket, arcokat, alakokat. A lényegre összpontosít, egészben látja a dolgokat, ő felel a rajzolásért, festésért, művészeti alkotásokért. Van humorérzéke. Nem érti a beszédet és nem tud beszélni. Erősebbek az érzelmi reakciói, érzékeli a beszédben lévő érzelmi színezetet. Ő felel a hatodik érzéknek, vagy intuíciónak nevezett jelenségért. Nincs időérzéke.

 

Agyfélteke tesztek: balerina, színek - mely agyféltekéd a dominánsabb?

Jobb agyféltekés rajzolás - elméd kreatívabb részének aktiválása, művész vénád fejlesztése.

jobb agyféltekés rajztanfolyam – egy 3 napos tanfolyam, mely megtanít elsajátítani a jobb agyféltekés látásmódot, mely hatására fénykép hatású rajzokat készíthetsz szabad kézzel.

Válasz